Koktejlové rumy
Jaký rum do koktejlů? To je těžká otázka. Záleží na tom, jaký koktejl mícháte a co vám chutná. Při míchání koktejlů se můžete řídit zaběhnutými pravidly, ale stejně tak tato pravidla porušovat.
Obecně platí, že se v koktejlech uplatňují spíše světlé rumy – buď přímo bílé, které jsou často v závěru výroby filtrované, aby byly bezbarvé, nebo rumy zlaté. Proč? Protože jejich chuť obvykle (ale ne vždy!) postrádá hloubku a stojí jen na sladkosti.
U starších hnědých rumů pak přijde většině rumových znalců škoda jejich chuť míchat a raději si ji vychutnávají čistou.
Koktejlové rumy velmi často patří i do dalších kategorií:
- často to bývají kořeněné rumy a koření se stane základní chutí koktejlu
- jsou to často i silné rumy, jejichž sílu v koktejlu naředíte