Podle způsobu zrání v sudu

Označení Solera

Systém Solera je několikaletý proces zrání rumu. Solerou by se dal označit soubor sudů, které byly použity při výrobě rumu. Prakticky se jedná o vrstvení sudů na sebe, kdy nejspodnější řadu tvoří nejstarší rum a horní řadu rum nejmladší. Sudy jsou přidávány postupně a nejčastěji s odstupem jednoho roku. Věk na etiketě rumu stařený systémem solera, je nejčastěji označením nejstaršího věku rumu z výsledného blendingu. Například rum Zacapa Centenario 23 Aňos je blendovaný rum mezi šesti a dvaceti tří lety. Průměrný věk tohoto rumu je však odhadován na věk deseti let.

Označení Reserva

V případě označení reserva na etiketě, je rum blendován z těch nejlepších stařených rumů. Velmi často bývá také ve spojení se systémem solera. Označením reserva chtějí výrobci upozornit, že se jedná o výjimečný a špičkový produkt mezi rumy.

Označení Barrel Proof

Toto označení nese rum, který je lahvován o obsahu alkoholu, který získal po době svého zrání. Některé rumy tohoto typu mohou nést také označení „cask“. Rumy s tímto označením nejsou blendovány a jsou stařeny v jednou sudu a mohou nést tedy označení „single barrel“.